42 extra plaatsen betaalbare kinderopvang

30 Juni 2018

42 extra plaatsen betaalbare kinderopvang

In december 2017 opende kinderdagverblijf De Tovereik haar deuren. Dat betekent 42 extra plaatsen in de kinderopvang in Tervuren.

Elke jonge ouder kent het. De eerste zorg van een toekomstige moeder is meestal het vinden van een kinderdagverblijf. Je kan niet vroeg genoeg starten met het vinden van een plaatsje. Soms is het zelfs zo erg dat de wachtlijsten langer zijn dan 9 maanden. Je zou dus al een plekje moeten vinden vooraleer het kindje is verwekt.

Ook in Tervuren is het niet altijd evident om een plaatsje te vinden in een crèche. Daarom zijn we erg trots dat in december 2017 kinderdagverblijf De Tovereik is gestart. Hoewel er vanuit de Vlaamse Overheid geen subsidies beschikbaar waren voor De Tovereik bij de start, heeft de gemeente, op initiatief van Groen+, ervoor gekozen om uit eigen middelen de eerste maanden te financieren.

Het kinderdagverblijf is trouwens gehuisvest in de nieuwe vleugel van het woonzorgcentrum Zoniën. De bewoners van het rusthuis zijn erg blij met het leven dat de baby’s en peuters in huis brengen.