Volledige verkiezingslijst bekend

04 Augustus 2018

Volledige verkiezingslijst bekend

Alle 27 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn bekend. “Het is een evenwichtige lijst met kandidaten uit alle deelgemeenten, Belgen en expats, groenen en onafhankelijken, jong en oud, nieuwe en bekende kandidaten” zegt lijsttrekker Bram Peters. Met Noa Shoshan, net 18 jaar oud tegen de verkiezingen, en Joris Vlaeyen, ondertussen al 92 jaar, heeft Groen+ hoogstwaarschijnlijk zowel de jongste als oudste kandidaat in Tervuren.

Eén gemeenteraadslid, Jacques Dujardin, komt niet langer op. Zijn artistieke engagementen vallen niet te combineren met politiek. “We danken Jacques voor zijn inzet voor alle cultuurdossiers.” zegt Pascal Debuyst, voorzitter van Groen+ en kandidaat op plaats 7. De overige gemeenteraadsleden en ook de schepenen staan opnieuw op de lijst.

Begin dit jaar werden de meest zichtbare plaatsen al bekend gemaakt. Achter de lijsttrekker Bram Peters komt Sofie Lombaert, huidig OCMW-raadslid. Op plaatsen drie, vier en vijf volgen Bert Vanoost, huidig OCMW-voorzitter, Christine Tinlot, huidig gemeenteraadslid en Elmo Peeters, jongerenvoorzitter van Groen+. Joan Abatesi is een nieuwe kandidate en komt op plaats 6. De lijst wordt geduwd door huidig schepen Mark Van Roy.

De volledige lijst:

 1. Bram Peters
 2. Sofie Lombaert
 3. Bert Vanoost
 4. Christine Tinlot
 5. Elmo Peeters
 6. Joan Abatesi
 7. Pascal Debuyst
 8. Caroline Costongs
 9. Michel van den Hove
 10. Anja Pohler
 11. Dolf Plijter
 12. Noa Shoshan
 13. Joris Vlaeyen
 14. Marion Nicolai
 15. Thierry Goossens
 16. Isabelle Bisschop
 17. Walter Kennes
 18. Miriana Fratarola
 19. Gunter Boutsen
 20. Marleen Vandenplas
 21. Geert Vandendriessche
 22. Gerda Zaman
 23. Gie Deboutte
 24. Francine Loockx
 25. Robert Steuts
 26. Sabrina Smit
 27. Mark Van Roy