22. Gerda Zaman

Maatschappelijk werker - 59 jaar - Tervuren

Sociaal welzijn en rechtvaardigheid kan je niet bekomen door inzet en vrijwilligerswerk alleen. Daarvoor zijn politieke keuzes nodig. Daarom heb ik mij bij de vorige verkiezingen kandidaat gesteld, en doe ik dat nu ook, voor Groen+.  Het is ook de reden waarom ik ben toegetreden tot het bestuur van Groen+.
Een warme, menselijke, solidaire en rechtvaardige samenleving zijn voor mij altijd belangrijk geweest. Ik heb een mooie tijd beleefd en veel geleerd als lid en later als leidster bij de scouts van Etterbeek. Het is ook deze bezorgdheid  die mijn studiekeuze heeft bepaald: ik ben namelijk maatschappelijk werker. Professioneel heb ik al verschillende watertjes doorzwommen, maar sinds mei 2005 werk ik op de sociale dienst van revalidatieziekenhuis Inkendaal. Mijn patiënten hebben vaak een heel zware pathologie, waarvoor er maatschappelijk niet steeds een oplossing is. Ik blijf echter, samen met mijn collega’s, voor deze mensen opkomen!
Mijn naam is Gerda Zaman. Mijn moeder is afkomstig van Snellegem ( bij Brugge ) en mijn vader van  het Waasland. Eind jaren 50 zijn zij naar Brussel getrokken omwille van het werk van mijn vader. Zo zijn zij in Sint-Lambrechts-Woluwe beland, waar ikzelf ook het eerste daglicht heb gezien. Mijn roots zijn dus verspreid over Vlaanderen en Brussel. Samen met mijn 2 broers heb ik mijn jeugd in Sint-Lambrechts-Woluwe doorgebracht. Ik heb al mijn studies in het Brusselse gevolgd en bracht er ook mijn vrije tijd door. Eens afgestudeerd, wou ik mijn vleugels uitslaan en keek toen naar Tervuren. Mijn oudere broer woonde daar toen al.  De warmte en gezelligheid die Tervuren uitstraalde, trokken mij enorm aan. Ik was ook gefascineerd door het rijk verenigingsleven. Zaken die ik in de wijk van Sint-Lambrechts-Woluwe waar ik toen woonde toch wel erg miste. Zo gezegd zo gedaan, en sinds begin jaren 80 woon ik dus in Tervuren. Ik heb nooit spijt gehad van deze beslissing!
 
In mijn vrije tijd ben ik in het verleden heel actief geweest bij 11.11.11 (nu enkel nog als vrijwilliger voor specifieke activiteiten), en ben ik nu actief als vrijwilliger en bestuurslid van de Oxfam Wereldwinkel van Tervuren.
 
Buiten het werk zijn ontspanning en vrije tijd uiteraard ook belangrijk. Hiervoor kan ik gelukkig beroep doen op familie en vrienden. Mijn interesse gaat op dit vlak vooral uit naar muziek, gedeelde vakanties, en gezellige etentjes. Het is dus, wat mij betreft, niet enkel engagement wat de klok slaat!