3. Bert Vanoost

Schepen en OCMW-voorzitter - 59 jaar - Vossem

In 2003 sloot ik mij aan bij Groen+. Mijn motivatie had een stuk te maken met verontwaardiging en de wil om tot een eerlijkere samenleving te komen. Eveneens met de overtuiging dat een gemeentebestuur met een sterke groene deelname daarin wel degelijk voor een verschil kan zorgen.

Daarom nam ik In 2006 voor het eerst een plaats in op de verkiezingslijst voor de gemeenteraad. In 2008 nam ik mijn verantwoordelijkheid op in de OCMW-raad. In 2009 volgde de gemeenteraad. Sinds de start van de huidige legislatuur in 2013 ben ik OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken. Ik ben bijzonder fier op de opening van kinderdagverblijf de Tovereik, waardoor we het broodnodige aanbod aan kinderopvang in 1 klap hebben uitgebreid met 42 plaatsen in Tervuren. De invoering van de mantelzorgpremie om de onvoorwaardelijke inzet van mantelzorgers te waarderen is onze realisatie.  

Het grootste probleem in Tervuren is het ontwarren van de mobiliteitsknoop en het garanderen van de leefbaarheid. We hebben in deze legislatuur alvast het aantal fietsenstallingen sterk uitgebreid. Door het nieuwe parkeerbeleid is het centrum een stuk autoluwer geworden. Er is nog wat werk op de plank in de volgende legislatuur o.m. om de overlast door het toenemende sluipverkeer aan te pakken.  

Gelukkig heb ik ook nog wat vrijetijd. Ik rij veel en graag met de fiets. Ik ben drummer van coverband Frequent Flyer. Ik zet mij ook in als vrijwilliger voor 11.11.11 en was vroeger actief bij de fietsersbond. Onze twee dochters zijn nu de deur uit en ik kijk al uit naar de kleinkinderen die er binnen enkele jaren aankomen.

Benieuwd naar meer? Bekijk dan zeker dit filmpje.