5. Elmo Peeters

Pas afgestudeerd - 24 jaar - Vossem

Al heel men leven woon ik met veel plezier in Tervuren (Vossem) en heb er zowel mijn lager als middelbaar onderwijs gevolgd. Na mijn middelbare studeerde ik Politieke Wetenschappen (VUB) en bijkomend een master in de Algemene Economie (UGent). Mijn groen hart, band met Tervuren en interesse in maatschappij en politiek, deed me in 2015 besluiten de Tervuurse politiek van dichterbij te volgen. Sindsdien ben ik jongerenvoorzitter en bestuurslid van Groen+, deze leerrijke ervaring gaf me de kans de lokale politiek beter te leren kennen.

Naast mijn engagement bij Groen+ was ik betrokken bij de organisatie van “ ‘t Groot Debat”, n.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. Ook werk ik al verschillende jaren mee aan de organisatie van de 11.11.11. jogging in Vossem. In 2016 nam ik samen met een enthousiaste groep Tervuurse jongeren het initiatief opnieuw een jeugdhuis op te richten in centrum Tervuren. Dit jeugdhuis, Tram44, opende op 31 maart 2017 en sindsdien vinden steeds meer jongeren hun weg naar het jeugdhuis.

Over de vraag of ik bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kandidaat wou zijn voor Groen+ heb ik niet lang moeten nadenken. Groen+ heeft als meerderheidspartij bijgedragen aan een groener en socialer Tervuren. Ik ben er van overtuigd dat wij ook in de volgende legislatuur nodig zijn om een positief beleid te garanderen. Als voorzitter van het jeugdhuis heb ik o.a. ervaren dat de jeugd in Tervuren zeer actief en maatschappelijk betrokken is. Desondanks wordt hun stem niet genoeg gehoord en hoop ik als jonge kandidaat de jeugd een stem te geven in het politiek debat. Na drie jaar bestuurslid te zijn van Groen+ kijk ik er naar uit mijn steentje bij te dragen als kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Benieuwd naar meer? Bekijk dan zeker dit filmpje.