Een veilige Tervurenlaan

12 Mei 2017

Een veilige Tervurenlaan

Op 15 mei starten de werken aan de Tervurenlaan. De einddatum is voorzien in maart 2018. In die periode zullen zowel de fietspaden als het wegdek volledig heraangelegd worden. De werken dienen om de veiligheid te vergroten.

Waar de fietspaden vandaag langs de rijbaan liggen en voornamelijk bestaan uit dallen, zullen ze over een jaar achter een rij bomen liggen en bestaan uit beton.

Er is niet alleen gedacht aan de veiligheid van fietsers. De kruispunten van de Tervurenlaan met de Brusselsesteenweg en de Oppemstraat worden ook heraangelegd om enerzijds de conflicten tussen auto, fiets en tram te minimaliseren en anderzijds om de doorstroming op de Tervurenlaan te verbeteren door het voorzien van voorsorteerstroken om rechtsaf te slaan.

Tijdens de werken zullen alle Kastanjelaars worden verwijderd om de werken mogelijk te maken maar eveneens omdat ze zijn aangetast door de mineermot. Achteraf worden alle 1100 exemplaren vervangen door een andere soort Kastanje, welke immuun zou moeten zijn voor de ziekte.

Voor meer gedetailleerde info verwijzen we naar de website van het agentschap Wegen en Verkeer.