Elmo Peeters

02 Maart 2024

Elmo Peeters

Gemeenteraadslid

Al heel men leven woon ik met veel plezier in Tervuren en heb er zowel mijn lager als middelbaar onderwijs gevolgd. Na mijn middelbare studies koos ik voor een opleiding Politieke Wetenschappen aan de VUB en nadien behaalde ik bijkomend een master in de Algemene Economie aan de UGent. Mijn groen hart, band met Tervuren en interesse in maatschappij en politiek, deed me in 2015 besluiten de Tervuurse politiek van dichterbij te volgen. Ik werd jongerenvoorzitter en bestuurslid van Groen+, deze leerrijke ervaring gaf me de kans de lokale politiek beter te leren kennen.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kwam alles in een stroomversnelling. Ik kreeg de kans op de lijst van Groen+ te staan en samen met een geweldig team campagne te voeren. Een druk campagnejaar werd beloond met een fantastisch resultaat voor onze partij. Met 21,8% van de stemmen werden we de tweede grootste partij van Tervuren. Als één van de zes gemeenteraadsleden van Groen+ hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen om van Tervuren een nog aangenamere plek te maken. Ook wil ik de Tervuurse jeugd een stem geven en er voor zorgen dat het beleid rekening houdt met hun wensen en noden.

Naast mijn engagement bij Groen+ was ik betrokken bij de organisatie van « ‘t Groot Debat », n.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. Ook werk ik al verschillende jaren mee aan de organisatie van de 11.11.11. jogging in Vossem. In 2016 nam ik samen met een enthousiaste groep Tervuurse jongeren het initiatief opnieuw een jeugdhuis op te richten in centrum Tervuren en werd hier ook voorzitter. Dit jeugdhuis, Tram44, opende op 31 maart 2017 en sindsdien vinden steeds meer jongeren hun weg naar ons jeugdhuis. Professioneel werk ik als jeugdhuisondersteuner bij Formaat, de federatie van jeugdhuizen.