Groen+ is voetbalfan

Centrale voetbalvelden Het bestuur van Tervuren dribbelt al jarenlang nerveus rond zijn eigen voetbalvelden. Sommige velden moeten verdwijnen, anderen moeten dringend heraangelegd worden.Het vorige gemeentebestuur (2001-2006)  stelde voor  velden te regulariseren die volgens het gewestplan niet in de juiste zone liggen. Zo zouden de velden op de Berg van Termunt van toenmalig New Star Tervuren, nu is dat KV Tervuren, gesaneerd en aangepast worden. Andere velden, zoals de illegaal aangelegde velden van de  Greunssjotters Vossem aan de Varenberg of het terrein aan de Lijsterlaan in Moorsel, zouden op termijn  verdwijnen.

De verschillende jeugdploegen van meerdere clubs vroegen bovendien 1 centrale locatie .  Na studie en een professionele zoektocht werd die gevonden aan de Leuvensesteenweg-Stationsstraat in Vossem (de Galgenberg).

 

Waalse Baan

De gemaakte keuzes werden herzien door het zittend gemeentebestuur.

Niet alleen de jeugdploegen, zo vindt het, maar ook de seniorenploegen moeten mee verhuizen naar de nieuwe centrale locatie. Nochtans hebben de clubs van Tervuren en Moorsel hier niet om gevraagd.

Een andere centrale locatie is veel beter, zo vindt het bestuur, en wel aan de Waalse Baan.

De clubs reageren aanvankelijk optimistisch, want daar kunnen maar liefst 3 velden, en mogelijk zelfs een 4de, gerealiseerd worden. En het bestuur belooft er een nieuw stadion.

Toch komen er heel snel bedenkingen.

 

Berg van Termunt

Voor elke voetbalclub zijn de inkomsten van de eigen kantine van levensbelang. Hoe moet dit dan met diverse clubs in één stadion, zo vraagt men zich af. 

Diverse bestuursleden en supporters van de club in Tervuren willen  hun geliefd stadion op de Berg van Termunt, centraal gelegen in een schitterende omgeving, makkelijk bereikbaar en met een geschiedenis vanaf 1947, eigenlijk helemaal niet verlaten.

Maar het gemeentebestuur heeft hele andere plannen met het oude stadioHet wil het grondig laten verbouwen voor de huisvesting van de speelpleinwerking. Er wordt een gebouw voorzien van maar liefst 2.000 m² , nu is  de bebouwde oppervlakte maar 870 m² groot. De club, die nooit toestemming kreeg voor renovatie, hoe graag ze dat ook wilde, is verwonderd over deze plannen.   

 

Standpunt van Groen+

Elke deelgemeente van Tervuren moet over een volwaardig voetbalveld kunnen beschikken.

Als er in Vossem een modern synthetisch veld wordt aangelegd, is er geen enkele reden om de vraag voor het behoud van een eigen veld in Moorsel te negeren. De aanleg van de velden moet op een duurzame manier gebeuren, met voldoende aandacht voor mogelijke mobiliteitsproblemen.

Groen+ heeft geen bezwaar tegen een centraal veld voor het jeugdvoetbal, voor zover dit ook de wens is van de clubs. Objectief onderzoek moet uitwijzen wat de meest geschikte locatie hiervoor is.