Hee Tervuren 2012 graag zonder kater

Hee Tervuren 2012  graag zonder kater

Vorig jaar draaide het zomers muziekfestival Hee Tervuren uit op een financiële kater van bijna € 100.000,- . Dat werd integraal door de gemeente bijgelegd, dus elke Tervurenaar betaalde uiteindelijk mee aan het festival.Sponsors

Hoe kon dit zo uit de hand lopen, terwijl een subsidie van € 36.400,- was voorzien. Er waren verschillende oorzaken. Groen+ raadslid Bert Vanoost wijst o.m. op een sponsorcontract, waarvoor een veel te royale tegenprestatie werd gegeven (op voorhand schriftelijk bedongen!), in de vorm van te veel catering en drank. Burgemeester Eulaerts reageerde tijdens de bespreking ervan op de gemeenteraad dat hij "hiervoor de politieke verantwoordelijkheid neemt, maar hier verder niets over kwijt wil". Geen transparantie over sponsors dus.

 

Gratis

Recent werd door Eulaerts aangekondigd dat het festival Hee Tervuren in 2012 weer helemaal gratis zal zijn. Groen+ vindt dit wel een gewaagde mededeling. Dit gezellige festival heeft wel degelijk zijn plaats in Tervuren, maar wij staan erop dat financiële afspraken worden nageleefd en dat hierover op een heldere manier verantwoording wordt afgelegd. Wij wensen geen herhaling van het financiële debacle van vorig jaar!