Pecha Kucha 'iedereen buiten'

Pecha Kucha 'iedereen buiten'

Pecha Kucha 'iedereen buiten' Europa verandert in een onmenselijk fort, waar push backs toegestaan zijn en politici zelfs de Conventie van Genève in vraag stellen. Ondertussen leven miljoenen mensen in oorlogsgebieden, in armoede, in rampzalige toestanden. Een paar honderden wachten aan onze grenzen op een betere toekomst. Met hun voeten in de modder, soms zelfs slapend in open lucht. Ziek. Moe.Het kan anders.

Migratie is van alle tijden. Het heeft altijd bestaan en zal altijd blijven voortbestaan. Of we het nu hebben over asielzoekers, vluchtelingen, economische migranten, expats? Voor ons heeft iedereen het recht zich in een ander werelddeel te installeren. Gewoon gelukkig te zijn. 

Hoe kunnen we asielzoekers beter opvangen? Hoe kunnen we vluchtelingen opnemen in onze maatschappij? Integratie bevorderen? Een warme samenleving organiseren? En hoe zit het met de rechten van vrouwen op de vlucht? Hoe voelt het om te migreren?
Op deze en vele andere vragen trachten we een antwoord te geven op donderdag 21 april. We willen die avond niet het antwoord vinden, wel ogen openen, bevragen, inspireren, en huiswaarts keren met frisse ideeen. 
PechaKucha is een strikte presentatievorm. Elke spreker heeft 20 beelden telkens 20 seconden de tijd om een verhaal te brengen. Elke presentatie duurt dus exact 400 seconden. Het belooft een beeldenrit in sneltreinvaart te worden, met een veelheid aan sprekers.
Inkom is gratis. We starten om 20u in de Foyer van de Warandepoort (Markt 7B, Tervuren). Parkeren kan op de Markt of in de ondergrondse parking. Er zijn fietsenstallingen in de ondergrondse parking, aan de ingang van de Foyer of de Zevenster.