Christine Tinlot

02 Maart 2024

Christine Tinlot

Gemeenteraadslid

Enkele kenmerken van mijn leven: al 30 jaar actief in de culturele sector, vrijwilliger in mijn vrije tijd en – last but not least- mama van 3 jongens. Ik zet me in voor hun toekomst, de bescherming van onze aarde en rechtvaardigheid voor de mens. Naast mijn beroeps- en gezinsleven hou ik me, samen met mijn man, actief bezig met ‘Transitie Tervuren’, voor het ontwikkelen van een ecologischere manier van leven.

En zoals vaak het geval is, leidt de ene betrokkenheid tot de andere: in 2012 heb ik me bij Groen+ Tervuren geëngageerd. In het begin was het alleen om actieve leden te ondersteunen en hun werking naar anderen te communiceren…..

En vandaag, na 6 jaar als gemeenteraadslid ben ik sinds januari 2019 kersverse schepen van Cultuur, Sport en verenigingsleven in Tervuren. Wat een ongelooflijke uitdaging voor mij, als anderstalige, om geconfronteerd te worden met het bestuur van een gemeente, om samen de meest geschikte oplossingen te vinden in bepaalde contexten, … Ook de vele ontmoetingen met gepassioneerde vrijwilligers geven me energie!