Gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024

05 Maart 2024

Gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024

“In Tervuren wonen ruim honderd verschillende nationaliteiten, en we willen ze allemaal kunnen vertegenwoordigen. Daarom moedigen wij alle niet-Belgen aan om zich vóór 31 juli in te schrijven op de kiezerslijst.” – Joan Abatesi

Wist je dat elke niet-Belgische inwoner van Tervuren boven de 18 jaar recht heeft op deelname aan de lokale verkiezingen, of je nu uit de EU of van buiten de EU komt? Als je afkomstig bent van een niet-EU land, moet je minstens 5 jaar ononderbroken in België wonen.

Om te kunnen stemmen in de lokale verkiezingen, moeten niet-Belgen zich ten laatste op 31 juli 2024 registreren. Je kunt je online inschrijven op de kiezerslijst of via een afspraak bij de dienst burgerzaken. Registratie voor de lokale verkiezingen geeft in Vlaanderen stemrecht, geen stemplicht. Zo’n registratie is niet definitief en kan altijd ongedaan gemaakt worden. Een registratie voor de lokale verkiezingen verandert meestal je stemrechten in land van herkomst niet.

Klik hier als je alles wil weten over de Belgische verkiezingen in 2024 (in 4 talen).

Wil je ons steunen in de komende verkiezingscampagne? Of graag op de hoogte blijven van de plannen en activiteiten van Groen+Vooruit Tervuren? Neem dan contact met onze lokale co-voorzitter Bert Vanoost ([email protected]) of klik hier.

Je kunt dit artikel ook vinden in FR/EN op onze website.