Opening demohuis gezond en energiezuinig wonen

Opening demohuis gezond en energiezuinig wonen

Tervuren opent demowoning voor energiebewust en gezond leven februarimaart

Van 1 tot en met 31 kan iedereen een kijkje nemen in de demowoning. Bezoekers krijgen er tips om van hun woning een energievriendelijke en gezonde thuis te maken.

Een gids legt uit wat je zelf kan doen om je huis energievriendelijker en gezonder te maken. Zo kan de energiefactuur een stuk lager en de luchtkwaliteit omhoog. Wie de demowoning bezoekt, krijgt tips over verlichting, isolatie, ventilatie en verluchting, verwarming en CO-gevaar, maar ook over vocht en schimmel en het energiegebruik van huishoudtoestellen.

Luchtkwaliteit en energieverbruik zelf bijsturen

"Als men aan luchtkwaliteit denkt, denkt men vaak aan de vervuiling van de buitenlucht omwille van het verkeer of de industrie. De lucht in huis is echter vaak vuiler dan de buitenlucht", stelt schepen van gezondheid en welzijn Bert Vanoost (Groen+) vast. "We brengen toch een groot deel van ons leven door in onze eigen woning. Het goede nieuws is dat we met heel eenvoudige maatregelen de kwaliteit van de binnenlucht sterk kunnen verbeteren ten bate van onze gezondheid en zo ook een positieve bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot."

 

Geleide bezoeken

De demowoning is voor iedereen toegankelijk van 1/2/2016 t.e.m. 31/3/2016.

Locatie? Hubertilaan 63 in Tervuren.

Een gratis bezoek onder leiding van een gids? Contacteer

Sandra Donnay van het sociaal huis Tervuren: [email protected] of 02 766 52 02
Karin Kuipers van IGO: [email protected] of 016 29 85 51

Naast een bezoek onder leiding van een gids kun je ook op de vrije inloopmomenten een kijkje nemen:

Dinsdagavond 16/02/2016 van 19:30u-21:30u
Zondagnamiddag 28/02/2016 van 14u-18u
Donderdagavond 17/03/2016 van 19:30u-21:30u

De demowoning is een initiatief van de gemeente en het Sociaal Huis Tervuren i.s.m. Kringwinkel Hageland, IGO, Logo Oost-Brabant en Logo Zenneland en met steun van de provincie Vlaams-Brabant.