Persbericht over kandidaten

Persbericht over kandidaten

Hieronder vindt u het persbericht zoals we het hebben uitgestuurd. Het persbericht is door verschillende media opgepikt: , .

De Standaardderedactie.be

PERSBERICHT

  

Groen+ Tervuren gaat met Mark Van Roy als lijsttrekker voor diversiteit en samenwerking

 

Tervuren, zaterdag 7 juli 2012 ? Met uittredend gemeenteraadslid en ex-schepen Mark Van Roy als lijsttrekker trekt Groen+ Tervuren de komende gemeenteraadsverkiezingen naar de kiezer met groene en onafhankelijke kandidaten. Groen+ stelt vandaag haar acht eerste kandidaten en de lijstduwer voor.

 

Naast Mark Van Roy als lijsttrekker, kan de partij rekenen op uittredend gemeente- en OCMW-raadslid Bert Vanoost (3) en ex-schepen Rein Vermeulen als lijstduwer. "We brengen een sterke dosis ervaring in. We willen ons engagement, om van Tervuren een groene, gezellige en gastvrije gemeente te maken, verder realiseren en dit samen met heel wat nieuwe kandidaten", stelt Mark Van Roy.

 

Francine Loockx (4) is als jarenlange inwoner van Tervuren sterk begaan met de gemeente. Als compostmeester ijvert ze al jaren voor meer groen in het centrum.

 

Bram Peters (5) en Annick Hus (2) vervolledigen de top vijf en vertegenwoordigen zo het 'jonge Tervuren'. Bram heeft zich, als nieuwe inwoner van Tervuren onmiddellijk aangesloten bij Groen+. Hij deed al ervaring op bij Jong Groen Brussel, waar hij ook fungeert als de contactpersoon met Ecolo J Bruxelles, de Franstalige tegenhanger. Annick is professioneel actief in de communicatiewereld en sterk begaan met het reilen en zeilen in Tervuren.

 

Christine Tinlot (6) en Sofie Lombaert (8) zijn allebei jonge werkende moeders en weten als geen ander hoe belangrijk de groene inbreng is in onze gemeente voor jonge gezinnen met kinderen. Op onze lijst staan ook vele buitenlanders, waaronder Dolf Plijter (7), die samen met ons actief  werken aan een open en gastvrij Tervuren. Groen+ wil er zijn voor alle Tervurenaars.

 

Groen+ gaat niet in kartel met sp.a naar de verkiezingen. "We blikken terug op 6 jaar uitstekende samenwerking met het kartel Groen+ sp.a in de gemeenteraad, " stellen Robert Steuts en Kristel Vancorenland, uittredende gemeenteraadsleden van sp.a. "We hebben beiden besloten, om persoonlijke redenen, ons mandaat nu te beëindigen. We willen echter dat het project, dat we samen met Groen+ hebben opgezet, wordt verder gezet en steunen dan ook volmondig de lijst Groen+ met Mark Van Roy als lijsttrekker."

 

"Met Groen+, de lijst van groenen en onafhankelijken willen we ijveren voor meer openheid en samenwerking tussen de verschillende gemeenschappen die Tervuren rijk is", besluit Mark Van Roy.

 

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Bert Vanoost, [email protected] - 0478 66 27 93, of Mark Van Roy,[email protected] ? 0477 34 27 85

  

Meer informatie over Groen+ Tervuren vindt u op onze website: http://www.groenvoer.be/ 

 

Groen+ Tervuren ? lijst gemeenteraadsverkiezingen

 

 

1

Mark Van Roy

2

Annick Hus

3

Bert Vanoost

4

Francine Loockx

5

Bram Peters

6

Christine Tinlot

7

Dolf Plijter

8

Sofie Lombaert

9-26

?

27

Rein Vermeulen