Tervurenaar tevreden over nieuwe bestuur

Tervurenaar tevreden over nieuwe bestuur

Het nieuwe gemeentebestuur in Tervuren valt bij de burgers in de smaak. Uit een recente peiling van 'Het Nieuwsblad' blijkt dat onze inwoners de nieuwe coalitie appreciëren. Sinds 1 januari 2013 zetelen CD&V, Groen+ en N-VA in de meerderheid van de Tervuurse gemeenteraad. Hoewel GT-Open VLD insinueerde dat het om een anti-coalitie ging, ervaart de Tervurenaar dit niet zo. Het huidige bestuur, onder leiding van burgemeester Jan Spooren (N-VA),  scoort aanzienlijk beter dan bij de enquête van 2009, die het vorige bestuur evalueerde.De nieuwe coalitie van N-VA, CD&V en Groen+ gaat vanaf de start voor een open en transparante bestuurstijl, met inspraak en respect als kernwaarden.

GT-Open VLD reageert kritisch op de resultaten. Volgens hen is er nog steeds geen sprake van een nieuw beleid, gezien de nieuwe coalitie nog geen enkele belofte zou gerealiseerd hebben.

Hoewel de Tervurenaars tevreden zijn, vragen ze een dringende aanpak van het mobiliteitsvraagstuk. De werken aan de N3 komen de volgende maanden immers op hun hoogtepunt. Burgemeester Spooren weet dat mobiliteit de belangrijkste uitdaging wordt in Tervuren. Daarom zal het mobiliteitsplan geoptimaliseerd worden. De frequente parkeerproblemen pakte de meerderheid al gedeeltelijk aan. De vernieuwingen op de N3 zullen onvermijdelijk overlast meebrengen. Maar eens de werken afgerond zijn, zal iedereen de vruchten ervan plukken. Ook de zwakke weggebruiker mag de komende jaren rekenen op een aangenamere en veiligere reisweg.

We blijven ervoor gaan!