Groen+ kiest voor verjonging, jonge schepen trekt lijst

02 Februari 2018

Groen+ kiest voor verjonging, jonge schepen trekt lijst

Bram Peters, schepen sinds begin 2016, zal de lijst van Groen+ trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018. Mark Van Roy, huidig schepen bevoegd voor woonbeleid, onroerend erfgoed, ruimtelijke ordening en mobiliteit, tevens voorzitter van de afvalintercommunale Interrand en lijsttrekker bij de vorige verkiezingen, zal de lijst duwen. De leden van Groen+ gaven daarvoor hun goedkeuring tijdens de algemene vergadering.  

De 30-jarige Bram Peters stond voor het eerst op een verkiezingslijst in 2012 en zit sindsdien in de gemeenteraad. Op het einde van de legislatuur zal hij 3 jaar gediend hebben als voorzitter van de gemeenteraad en 3 jaar als schepen van milieu & duurzaamheid, ontwikkelingssamenwerking, landbouw, sociale gelijkheid en toegankelijkheid. Als gemeenteraadsvoorzitter maakte hij het mogelijk voor de burger om rechtstreeks aan het bestuur vragen te stellen voorafgaand aan de gemeenteraad. De Tervurenaars nog beter betrekken bij het bestuur zal een van de speerpunten zijn voor Groen+ in de volgende legislatuur. Als schepen van duurzaamheid heeft Bram de gemeente Tervuren leren kennismaken met het principe van circulaire economie, een economie zonder afval, via twee pilootprojecten. Bram: "Ik ben ervan overtuigd dat de circulaire economie in de toekomst steeds groter zal worden. Als gemeente kunnen we daar pioniersrol in spelen."

Mark Van Roy was lijsttrekker voor Groen+ bij de voorbije drie verkiezingen en zal nu de lijst duwen. Mark: "Na 18 jaar gemeentepolitiek waarvan 12 jaar als schepen is het tijd om plaats te maken voor nieuw talent. Ik wil mijn ervaring ten dienste blijven stellen van Groen+, wat betekent dat ik zeker blijf meedraaien met deze ploeg. Tegelijkertijd wil ik ook de nodige ruimte geven aan de jonge generatie die met Bram een sterke vertegenwoordiger heeft."

"De komende weken werken we verder aan een sterke lijst van enthousiaste groenen, onafhankelijken en progressieven in Tervuren", besluiten Bram en Mark.